Stiftelsen Biodynamiska Produkter (SBP) är en näringsdrivande stiftelse som köper, säljer och distribuerar ekologiska och biodynamiska produkter i Järna och övriga Sverige. Kunderna är i första hand butiker, restauranger, storkök och inköpsföreningar. Stiftelsen är utan enskilt vinstintresse och eventuellt överskott efter investeringar och konsolidering går till forskning, utbildning och utveckling av biodynamisk/ekologisk odling.

BP – som de lite opassande kallas i folkmun är ju så långt man kan komma från oljeindustrin – har levererat biodynamiska och ekologiska produkter i mer än 30 år och är ett av Järnas mest framgångsrika företag.

Biodynamisk grossist

Stiftelsen Biodynamiska Produkter har ett fullt sortiment med biodynamiska och KRAV-godkända livsmedel.

Här finner du: Fyra Årstider, Saltå Kvarn, Beutelsbach, Bauck, Davert Mühle, Byodo, Barnhouse, Kanne, Voelkel, De Rit, Levelt, Danival, Domaine du Matés m fl.

Ekolådan

En verksamhetslinje som senaste året har rönt stor framgång är Ekolådan med ekologiska och biodynamiska produkter som du kan beställa via internet. Hela sortimentet av livsmedel är ekologiskt/ biodynamiskt odlat. Som prenumerera på Ekolådan får du frukter och grönsaker direkt hem till din dörr!
Läs mer på: www.ekoladan.se

Nibble Trädgård

Biodynamiska Produkter övertog år 2006 driften av Nibble Trädgård som ligger i Ytterjärna.

Varor för alla behov – och för miljön, hälsan och en rättvisare värld!

SBP har ett brett kontaktnät både inom Sverige och utomlands med exportörer i Dominikanska Republiken, Argentina och Nya Zeeland, med filialen i Hamburg och med grossister i flera europeiska länder och inte minst med odlare och grossister inom landet. Detta gör att man kan erbjuda ett ekologiskt och ofta även rättvisemärkt alternativ inom de flesta varugrupper. Vare sig det gäller färsk frukt eller grönsaker, bröd, ost, smör, ägg, juice, fikon, spagetti, marmelad eller kaffe. Allt detta finns i lager. Listan kan göras väldigt lång! Man kan välja bland:
- Frukt & grönt
- Bröd
- Ost
- Drycker
- Kolonial

Det är SBPs starka övertygelse att människor idag blir alltmer medvetna om det egna handlandets betydelse för miljön, för hälsan och för människors sociala situation i världen. Genom sitt arbete vill SBP bidra till att förstärka den här medvetenhetsprocessen och också driva på marknaden i den riktning som denna medvetenhet kräver.