John Peterson - en biodynamisk jordbrukskonstnär i knallrosa fjädersjal

En speciell man som gör som han vill. Han målar, han spelar och han plöjer åkrar. Ibland i knallrosa fjädersjal och leopardfläckig päls. Han är en man som verkligen älskar jorden, och ingen är det väl som tvivlar över det när han sittandes mitt i åkern konstaterar att ”Jorden smakar bra idag” efter att ha tagit en stor tugga av leran.

”The real dirt on farmer John” är en varm film som vunnit mängder av priser, visats i flertalet länder och fått enorm uppmärksamhet. Även självaste Al Gore har sett den och tyckte den var ”otroligt speciell... berättad med insikt och humor...”. Här i Sverige har den dock inte fått lika stort utrymme. Synd tycker man på Kulturhuset i Ytterjärna som därför tillsammans med Biodynamiska Forskningsinstitutet anordnar en filmvisning. Och det bästa med den: du får inte bara se självaste John Peterson på bioduk under exakt en timme och tjugotre sekunder, du får även se honom i köttslig gestalt under Kulturhusets väl illustrerade tak. John Peterson kommer dit! Gör det du med.

John Gerhard är produktutvecklare på Biodynamiska Produkter och har själv träffat denne John Peterson från Illinois, Amerika i samband med Ekolådans visning av filmen på biografen Zita i Stockholm. John Gerhard berättar entusiast