< Norges största tv-kanal sponsrar filmprojekt om Ytterjärna
03.06.2008 00:06 Ålder: 16 yrs
Kategori: Förstasidan, Världen
Av: Sofia Zetterqvist

2000 ballonger över Dornach – ELIANTs första aktion


Bildkälla: www.eliant.eu

Ett vitt moln av ballonger fick Dornachborna bevittna en eftermiddag i slutet av förra månaden. Det var den första aktionen som ELIANT Action genomförde. 2 000 ballonger släpptes iväg från Goetheanums terras och varje ballong hade ett fastknutet kort där information om kampanjen samt adress till hemsidan stod.

Ett av korten hamnade hos Vincenzo Alberti. Han var ute på sin morgonpromenad åtta kilometer från Lugano på andra sidan av Schweiz när han plötsligt hittade en av de vita ELIANT-ballongerna.

– Han tittade på ELIANTs webbplats, såg om aktionen och undertecknade, berättar Heike Sommer från ELIANT i ett pressmeddelande.

Ballongerna släpptes som en upptakt och påminnelse till ELIANT World Day som är nu på lördag den 7:e juni. Dagen då man i alla Europas större städer ska genom aktiviteter och evenemang samla ihop så många underskrifter som möjligt.

ELIANT (Europeisk allians för verksamheter som tillämpar antroposofi) behöver 1 miljon underskrifter för att de antroposofiska verksamheterna i Europa juridiskt ska säkras.

 

Källor: ELIANT, News Network Anthroposophy