< Bok om Viggbyholmsskolan - skolan som bröt mot normerna
05.09.2008 14:25 Ålder: 16 yrs
Kategori: Förstasidan, Utbildning
Av: Sofia Zetterqvist

Moderaterna: "Rädda waldorflärarutbildningen!"


"Sverige blir fattigare utan waldorfskolorna" konstaterar Mats Gerdau, moderat riksdagsman och ledamot av utbildningsutskottet i ett pressmeddelande som skickades ut 4 september med rubriken "Rädda waldorflärarutbildningen!".

Det avbrutna samarbetet mellan Stockholms Universitet och Rudolf Steinerhögskolans waldorflärarutbildning blir nu en riksdagsfråga.

-I bakgrunden finns ett tydligt uttalande från riksdagen från slutet av 90-talet, som alla utom socialdemokraterna instämde i. Riksdagen har sagt att man vill ha en lösning med Rudolf Steinerhögskolan om lärarutbildningen. Om nuvarande samarbete avbryts måste något nytt fram, säger Mats Gerdau i pressmeddelandet och fortsätter:

-Om utbildningen av waldorflärare nu upphör så hotas på sikt alla waldorfskolor i landet, eftersom tillgången till utbildade lärare stryps. Vi moderater står för valfrihet och kvalitet i skolan och värnar därför om en pedagogisk mångfald. Med ett brett utbud av skolor kan fler barn komma till sin rätt. Sverige blir fattigare utan waldorfskolorna, därför hoppas jag att högskoleministern agerar snabbt så att utbildningen tryggas.

Läs hela pressmeddelandet!