< Namnbyte för LäS-mejlet
11.06.2010 09:30 Ålder: 14 yrs
Kategori: Förstasidan, Ekonomi

Ekobanken får Nordiska Rådets miljöpris


Nordiska Rådets natur- och miljöpris 2010 går till svenska Ekobanken för sitt gröna engagemang och sina hållbara principer. Ekobanken delar priset med sina kollegor danska Merkur Andelskasse och norska Cultura Bank. Alla är verksamma inom social banking som därmed får ett viktigt erkännande.

Priset är på 350.000 danska kronor och kommer att överräckas senare i år under Nordiska Rådets möte i Reykjavik. Temat för årets pris är grön kapitalförvaltning.

Så här lyder juryns motivering: ”Bankerna har på ett föredömligt sätt investerat i hållbara projekt och har haft detta som kärna i sitt arbete. Hela deras verksamheter bygger på gröna värderingar och de arbetar för ett hållbart samhälle. Därför fungerar de som en förebild för andra aktörer inom kapitalförvaltning.”

– Det här är ett viktigt och välförtjänt erkännande för oss och för social banking som företeelse. Under många år har vi konkret visat att det finns ett annat sätt att arbeta med bank och finans som fungerar i praktiken och som inte minst visat sig hållbart även i turbulenta tider, säger Ekobankens vd Annika Laurén.

Läs Nordiska Rådets pressmeddelande.