< Nu över sjuhundratusen underskrifter åt ELIANT
19.04.2009 08:22 Ålder: 15 yrs
Kategori: Förstasidan, Ekonomi
Av: Sofia Zetterqvist

Ekobanken växer kraftigt trots finanskris


Trots finanskrisen och allt negativt den förde med sig fortsätter Ekobanken att växa kraftigt. Följden av finanskrisen gjorde till och med att kundtillströmningen ökade ovanligt mycket.

Orsaken till att Ekobanken i stort sett inte drabbats av krisen är dess hållbarhetsinriktning. Banken lånar till exempel enbart ut de pengar som privatpersoner och företag har lånat in till banken, och ingenting annat. Banken investerar inte heller i produkter på finansmarknaden.

– Vi står för en bankverksamhet där inte bara utlåningen utan också inlåningen är långsiktigt hållbar. Det bidrar till en bra samhällsutveckling och det minskar risken för kriser. Vi tror och hoppas att allt fler privatsparare, företag och organisationer framöver ser de sambanden och väljer att låta sina pengar användas på ett hållbart sätt, säger Kristoffer Lüthi, vice vd på Ekobanken i ett pressmeddelande.

Ekobanken har sedan starten för tio år sedan vuxit med tio till tjugo procent varje år. Förutom förra året (2008) då det blev 34 procent och en vinst på cirka en miljon kronor.

Läs hela pressmeddelandet och ladda hem årsredovisning för 2008 här!

Källa: www.ekobanken.se