< Debattartikel: Regeringen sviker ekologisk odling
31.03.2008 12:11 Ålder: 12 yrs
Kategori: Förstasidan
Av: Sofia Zetterqvist

Festivalsommar i Ytterjärna


Het sommar i Ytterjärna med bl a två festivaler och en nordisk sommarkonferens!

Foto: Camilla Engelberg

Sommaren i Ytterjärna kommer garanterat bli het i år – oavsett väder. Med bland annat två festivaler och en sommarkonferens lovas det underhållning och spännande möten för alla smaker!

Först ut är Vetenskapsfestivalen 23-27 juni – i år med fokus på vetenskapens ”hard problem”. Organiserar hjärnan hjärnan? om hjärnforskningen och människobilden. Bland de medverkande finns namn som Trond Skaftnesmo, Matti Bergström och Kenneth Hugdahl.
Läs mer om vetenskapsfestivalen här!

29 juni-5 juli är det den rafflande, spännande och omtyckta Järnafestivalen som åter igen kommer – fullproppad med läckerheter. Med morgonföredrag i spännande ämnen, dagliga workshops i allt från smide och trädgård till argentinsk tango, eurytmi och körsång och kvällsevenemang med världsartister har Järnafestivalen något för hela familjen. Barnen har såklart ett eget festivalprogram. Evenemangslistan i år består bland andra av Virpi Pahkinen, Trio Mats och Blåsarsymfonikerna under ledning av världstrombonisten Christian Lindberg.
Läs mer på www.jarnafestivalen.se

Sist men absolut inte minst är det dags för en helt ny nordisk sommarkonferens: Att skapa framtid 25–31 juli.
Vart är mänskligheten på väg? En konferens för medlemmar av Antroposofiska sällskapet och andra intresserade. Bland de medverkande är Paul Mackay, Marcello Palazzi, Anders Wijkman och Stefan Ingves. På kvällarna ges föreställningar av bland andra Malena Ernman, Mats Bergström och Roland Pöntinen.
Läs mer på www.attskapaframtid.se