< „Sonett“ fick hållbarhetspris
24.11.2008 19:37 Ålder: 11 yrs
Kategori: Förstasidan
Av: Antonius Zeiher

Demeter-Partners prisbelönade


I Tyskland uppfattas numera Eko-handelspriset från CMA »Selly« nästan som en grön Oskar. Vid den festliga prisutdelningen i september 2008 tog DEMETER-företag hem de flesta priserna. I kategorin ekologisk fackhandel upp till 150 kvadratmeter gick guldet till den biodynamiska gårdsbutiken Domäne Fredeburg (se bilder) och bronset till demeter-godset Rothenhausen i Schenkenberg. Vad gäller större fackhandlare upp till 300 kvadratmeter tog demeter-aktivpartnern Organix Biomarkt Stuttgart hem guldet och Demeter-gården Schulze-Schleppinghoff i Warendorf bronset. Samma valör gick till »Naturwarenzentrum Dreieich« i kategorin över 300 kvadratmeter.

Att vara Demeter-Aktivpartner innebär att man har anslutit sig till det biodynamiska nätverket för att göra kunderna uppmärksamma på den särskilda kvalitet som utmärker de mest högvärdiga ekologiska produkterna. Över 300 ekologiska fackhandlare, stormarknader och gårdsbutiker i Tyskland visar redan idag genom att ha demeter-skylten över ingångsdörren att de i sitt sortiment lägger tyngdpunkten på biodynamiska produkter. I kategorin livsmedelshandlare över 1500 kvadratmeter gick guldet till demeter-certifierade Edeka-Aktivmarkt i Alzenau.

Demeter gör individuella avtal med kvalitetsinriktade stormarknader, där rådgivningskompetens, varupresentation och kommunikation till kund regleras. Demeter-styrelsemedlemmen Klemens Fischer och Demeter-Aktivpartner-rådgivaren Achim Wagner är överens: »Professionaliteten och idérikedomen som Selly-priset bedömer inkluderar mer och mer även en differentiering mot den högsta kvaliteten med demeter-produkter. Övertygande försäljningskoncept behöver just den här biodynamiska accenten«.