Nyheter

10.01.2008

Ny bok om Saltå Kvarn fylld av läckerheter

”Smaker från Saltå Kvarn – Maten, brödet, kakorna” är den första bok som skrivits om kvarnen i Järna. Boken som ges ut av Ordalaget Bokförlag är fylld av 75 läckra recept på nyttig och miljösnäll mat lagad av Saltå Kvarns egna...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

03.01.2008

Vidarkliniken tvåa på lista över populärast kliniker

I årsskiftet 2007-2008 började Vårdval Stockholm att gälla. Det innebär att alla invånare i Stockholms län får välja vilken mottagning eller husläkare de vill gå till, oavsett var de bor. Mottagningarna får sedan pengar från...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Hälsa

02.01.2008

Ekobanken ensam om att stödja mikrokreditfond

Nu introduceras mikrolån även i Sverige. Lånen som gav "de fattigas bank" Grameen Bank och dess grundare Muhammad Yunus delat Nobels fredpris 2006, ska nu hjälpa invandrarkvinnor i Sverige att starta egna företag. I årsskiftet...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

21.12.2007

How to save the world – biodynamisk odling i Indien

Skaparna bakom ”How to save the world” ger dig 5 orsaker till att se filmen: 1. Dagens jordbruk förstör 3 miljoner ton jord i timmen (26 miljarder ton/år) 2. Med vår bekväma livsstil kommer vi snart behöva 5 jordklot för att...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

20.12.2007

Kulturhusets vårprogram – ge bort biljetter i julklapp!

Mängder med spännande upplevelser erbjuds i Kulturhuset i Ytterjärnas vårprogram.

Mustigare, maffigare och mer magnifikt! Kulturhuset i Ytterjärnas vårprogram kommer runt nyårshelgen att dimpa ner i massvis med brevlådor. Men här på webben är vi ju alltid ett steg före! Så boka din biljett redan nu. Kanske som...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Konst

20.12.2007

Weleda hjälper Barncancerfonden

För varje såld babyprodukt under februari och mars 2008 skänker Weleda tre konor till Barncancerfonden. Det här är en kampanj som kommer att synas i hälsofackhandeln, babyfackhandeln och på Weledas webbshop. Tack vare...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Hälsa

14.12.2007

Fira en ekologisk, biodynamisk och stämningsfull jul!

Det skrivs väldigt mycket om hur du kan fira en grön jul i media idag. Det ligger i tiden att vara miljömedveten. Ändå räknas julshoppingen slå alla rekord i år. Inte mindre än 62 miljarder kronor räknas vi svenskar handla för...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

10.12.2007

Ny waldorfförskola i Växjö

För lite drygt två veckor sedan invigdes en ny Waldorfförskola i Växjö. Det blir stadens andra förskola med Waldorfinriktning. Flodhästen är namnet på förskolan som i dag har 16 inskrivna barn men redan efter årsskiftet kommer...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

06.12.2007

Schysst julshopping med gröna klappar ger en schysst, vit jul

Vi svenskar räknas lägga ut 62 miljarder kronor på julshoppingen bara i år. Samtidigt gråter vi floder över att julhelgen är lika grådisig och lerig som vilken äcklig novemberdag som helst. Vår överkonsumtion påverkar klimatet...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

05.12.2007

Antroposofi.info – hetare än någonsin

Under de senaste månaderna har vår webbportal fått ett ordentligt lyft. Med bättre design, fler finesser och en egen webbreporter informerar och presenterar vi verksamheter, händelser, nyheter och människor. Tipsa oss Vi vill...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s