Nyheter

14.11.2007

Elever på Parsifalskolan i Järna har startat nättidning.

Ps-tidningen som den heter handlar om allt från fiske, bilar och kärlek till hur det är att leva med ett funktionshinder. Texterna och bilderna står eleverna själva för och alla i redaktionen har sin egen blogg där du får komma...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Värna

12.11.2007

Kristofferskolan bland länets sju bästa skolkök

Kristofferskolan gick tillsammans med 6 andra skolor vidare till slutomgången av tidningen Citys tävling ”Stockholms bästa skolkök”.Över 160 skolor runt om i Stockholms län nominerades av lärare, föräldrar och elever som tyckte...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat, Utbildning

08.11.2007

La Gioconda – en tragisk opera om kärlek, hat och svek

Giovanni Impellizzeri, SödertäljeOperans dirigent ger oss här en lite klarare bild av vad La Gioconda egentligen handlar om. Och det är minst sagt inte lite... Det är kärlek, hat och svek. Känslor kort och gått....Läs mer!

Kategori: Förstasidan

31.10.2007

Sopbilarna ersattes av åsnor

Att bli miljövänligare kan man lösa på flera sätt. Sopsortera, köpa ekologiskt eller åka mindre bil. Eller så kan man göra som staden Castelbuono på Sicilien och ersätta alla sopbilar med åsnor. Dessutom slår man två flugor i en...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

29.10.2007

Läkepedagogik och Socialterapi på mässa

29-31 oktober hittar du Läkepedagogik och Socialterapi i en alldeles egen monter på Skolforum i Stockholmsmässan. Där kan du fråga dina frågor, få svar på dina frågor och äta biodynamiska äpplen. Och för dig som kommit över ett...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Vård & Omsorg

24.10.2007

Waldorfskola Stockholms bästa skolkök? Rösta!

Näringsrik, varierad och ekologisk. Det här är något som många Waldorfskolor brukar satsa på när det gäller skolmaten. Gäller det även din skola? Ditt barns skola?  Eller skolan du arbetar på? Nominera i så fall den till...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

23.10.2007

Weleda, Dr. Hauschka och Ekolådan på mässa

Allt för hälsan är en mässa med hälsan i fokus. 26-28 oktober äger den rum på Stockholmsmässan i Älvsjö. Förutom Dopingjouren, Blodcentralen och Korpen hittar du de med inspiration från antroposofin grundade naturliga...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Hälsa, Mat

22.10.2007

Saltå Kvarns kunder rekord-nöjda

91 procent av Saltå Kvarns kunder nöjda

I en marknadsundersökning som gjorts där drygt 500 konsumenter har deltagit och svarat på frågor som rör ekomat och Saltå Kvarn, svarade 63 procent att de såg Saltå Kvarn som ett ”mycket bra” matvarumärke. 28 procent svarade...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat, Odling

19.10.2007

Lärejeåns Trädgårdar hotas av nedläggning

Det biodynamiska och ekologiska Lärjeåns Trädgårdar hotas av nedläggning

En biodynamisk handelsträdgård dit folk kommer långväga ifrån bara för att få smaka på de biodynamiska grönsakerna i caféet, vandra i örtagården eller köpa en blomma i plantboden, det är Lärjeåns Trädgårdar. Som nu hotas av...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

19.10.2007

Försäljning av ekologiskt ökar – stöd från regering minskar

Försäljningen av ekologiska livsmedel har i år redan ökat med 15 procent. ICA ökade sin med hela 30 procent. Saltå Kvarns försäljning har fördubblats inom fem kategorier. Slår man ihop dessa hoppingivande, färska siffror med...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s