Nyheter

10.09.2007

Ekologisk mat kan bli dyrare

Miljökatastrofer och ökad ekologisk konsumtion till trots: Kemikalieinspektionen vill göra kraftiga höjningar på biologiska växtskyddsmedel. Vilket kommer att leda till att svensk ekologisk odling minskar, priserna höjs på...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling, Mat

10.09.2007

Vatten på flaska en stor miljöbov

Att dricka färdigpackat vatten i flaska är vansinne, hävdar Miljöpartiet. Det är både dåligt för folkhälsan och klimatet. Och så är det dyrare. Flaskvattnet är runt 1000 gånger dyrare än kranvattnet. En liter flaskvatten kräver...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

10.09.2007

Eurytmiutbildning

- Välkommen på Öppna helger i Eurytmi Sthlm/ Järna - kortkurser för Dig som vill pröva på om Eurytmiutbildningen är något för Dig! -Läs mer!

Kategori: Utbildning, Förstasidan

10.09.2007

Saltå Kvarn lanserar eget biodynamiskt vin

Saltå Kvarn lanserar eget biodynamiskt odlat vin

Saltå Kvarn lanserar nu sitt allra första vin under eget varumärke. Vinet heter Saltå Côtes du Rhône, är biodynamiskt odlat, KRAV-märkt, Demeter-märkt samt certifierat och kvalitetsprovat av franska Biodyvin och kommer att finnas...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

10.09.2007

Miljövänligt kreditkort lanseras i USA

Varje gång du handlar med GE Money Banks nya "gröna" kreditkort går 1 procent av summan du handlar för till projekt som minskar utsläppen av växthusgaser.Earth Reward-kortet är världens första kreditkort som hjälper...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Samhälle

06.09.2007

Höstmarknad på Skillebyholm

Biodynamisk och ekologisk höstmarknad på Skillebyholm, Järna

Missa inte Skillebyholms höstmarknad söndagen den 9 september kl 10-16. Ät biodynamisk buffé, se dockteater och handla bröd, pesto, honung, ost, keramik, stengods mm.Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Järna, Mat, Odling

06.09.2007

"Kör ekologiskt" -ny EU-finansierad kampanj

Ekocentrum startar en kampanj som ska få fler människor att köpa ekologiska varor. Den delvis EU-finansierade kampanjen ”Kör ekologiskt” kommer att rikta sig till krögare och gäster för att ge dem ökad kunskap om kvaliteten och...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

06.09.2007

Vinnare av ekologiskt stipendium

Vinnare av Interfoods ekologiska stipendium

Vinnare av Interfoods ekologiska stipendium blev i år Rolf Axel Nordström. Han driver tillsammans med sin familj Ängavallens Gård i Vellinge. På gården har man ekologiska odlingar, djur, en ekologisk restaurang och till och med...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat, Odling

06.09.2007

Ekolådan får konkurrens

Nu satsar Hemköp på ekolådor. De har under sommaren testat sitt nya koncept i 15 butiker och efter en lyckad start ska det hela nu utökas. De säljer tre olika lådor med olika innehåll och storlekar. I lådorna hittar du ekologiska...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

06.09.2007

Satsar 40 miljoner på ekologisk mat

Nu satsar regeringen på ekologisk och närproducerad mat. Man vill satsa 40 miljoner kronor, främst på småskaliga producenter.- Vi vill stödja en samlad livsmedelsstrategi för mat med mervärde, säger jordbruksminister Eskil...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s