Nyheter

31.10.2006

Internationell konferens för ungdomar

Connect Conference är ett möte för 12:or runt om i världen och kommer att pågå mellan den 15 och 21 april 2007 i Goetheanum, i Schweiz. Under mötet kommer frågor...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

30.10.2006

Trädplantering

Ekobanken och Saltå Kvarn neutraliserar sina utsläpp med trädplanteringLäs mer!

Kategori: Förstasidan

26.10.2006

Jenny Lind-stipendiat kommer till Järna

2007 års Jenny Lind-stipendiat blir 25-åriga Paulina Pfeiffer från Upplands Väsby. Hon belönas med 40 000 kronor från Folkets Hus och Parker som tillsammans med Kungliga Musikaliska Akademien delar ut stipendiet.- Det är inget...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

18.10.2006

Oktobernummer av FORUM

Nu är ett nytt nummer av Antroposofiska Sällskapets medlemstidning Forum färdigt. Oktobernumret innehåller bland annat 10 sidor om Vidarkliniken. Ur tidningen:Det har hänt mycket kring Vidarkliniken på sistone. Man har fått en...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

09.10.2006

Byt kaffe, rädda liv!

Kaffe är vid sidan av bananer det livsmedel, som sprutas mest med bekämpningsmedel i världen. Detta utsätter människor i dessa jordbruksområden för stora risker, förgiftningar och dödsfall. Nu kräver den internationella...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

19.09.2006

Inre Förmågor - Egna initiativkrafter

Nordiskt möte i Järna för studenter och unga människor som är intresserade av antroposofi. 26-28 oktober. Läs mer!

Kategori: Utbildning, Förstasidan

18.09.2006

Saltå Kvarn ersätter olja och el med havreskal

Saltå Kvarn har helt upphört med oljeeldning och eluppvärmning på anläggningen i Järna. Oljan och elen har ersatts av havreskal som blir över från produktionen av havregryn. De 400 ton havreskal per år som tidigare...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

09.09.2006

Förskolebarn och föreningsfolk ska få fortsätta bullbaket (uppdaterad2)

Regeringen beslutade idag att ge Livsmedelsverket i uppdrag att informera kommunerna om hur de nya EU-reglerna om livsmedelshantering ska tolkas för bland annat ideella verksamheter. - Det har aldrig varit lagstiftarens avsikt...Läs mer!

Kategori: Utbildning, Förstasidan

08.09.2006

Waldorfpedagogik får starkt stöd i forskarrapport

Under tre års tid har en projektgrupp vid Karlstads universitet - ledd av professor Bo Dahlin - gjort en omfattande utredning av den svenska Waldorfskolan och Waldorfpedagogiken. Undersökningen är den första i sitt slag i landet...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning, Värna

07.09.2006

Rosendal bjuder in till skördefest

Rosendals Trädgård bjuder på utställning ”Biodynamisk trädgård” i stora växthuset, skulpturer och blomstervävar från HV på Djurgården, akvareller av Susanne Josephson Hållsten, ett litet nedslag av FLiT, fotografier av Francois...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s