Nyheter

18.09.2008

Waldorf firar 25 år i Nyköping

Lördag 20 september firar Solbacken, Solgläntan och Mikaeliskolan att waldorfpedagogiken har funnits i Nyköping i 25 år - därmed blir de Nyköpings äldsta friskola. På torgen kommer man att bjuda på prova-på-verksamhet,...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

17.09.2008

Utbildning vid Karolinska Institutet med praktik i Järna

Professor Per-Anders Rydelius vid Karolinska Institutet tog i våras tillsammans med Karolinska Institutet Education fram en utbildning för skolpersonal som bygger på både praktisk och vetenskaplig grund.Kursen...Läs mer!

Kategori: Värna, Förstasidan

12.09.2008

Lars Leijonborg svarar på fråga om waldorfutbildningen

Vi skrev i förra veckan om ett pressmeddelande som moderaten Mats Gerdau skickade ut under rubriken "Rädda waldorflärarutbildningen!". I pressmeddelandet riktade han även en fråga till statsrådet Lars Leijonborg (f). Nu...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

08.09.2008

Nytt biodynamiskt Bordeaux-vin från Saltå Kvarn

Nu kommer Saltå Kvarns tredje biodynamiska vin under eget varumärke: Saltå Bordeaux. "Saltå Bordeaux är ett rött Bordeaux-vin med fina toner av kaffe, mörka bär och cederträ. Vinet passar bland annat bra till mörkt kött,...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

05.09.2008

Moderaterna: "Rädda waldorflärarutbildningen!"

"Sverige blir fattigare utan waldorfskolorna" konstaterar Mats Gerdau, moderat riksdagsman och ledamot av utbildningsutskottet i ett pressmeddelande som skickades ut 4 september med rubriken "Rädda...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

05.09.2008

Bok om Viggbyholmsskolan - skolan som bröt mot normerna

”En otrolig tigerkaka - En bok om Viggbyholmsskolan 1928-1972” är en ny bok om en skola som inte var som de andra skolorna när den kom på slutet av 20-talet. På Viggbyholmsskolan skulle handens och hjärnans arbete vara lika...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

05.09.2008

Kvarntunets gruppboende får mindre pengar

I Nykvarn har kommunen krävt besparingar på 1,5 miljoner kronor på Kvarntunets gruppboende - ett socialterapeutiskt hem där det bor åtta svårt funktionshindrade.Detta ledde till att chefen för boendet, Adja Asmussen sade upp sig...Läs mer!

Kategori: Värna, Förstasidan, Vård & Omsorg

29.08.2008

Viktigt upprop - rädda alternativa mediciner & jordbruk i EU

I januari lägger EU fram ett förslag som kommer att sätta stopp för att sälja och köpa alternativa tillskott och mediciner. Till exempel kommer alla vitaminer och mineraler bara få innehålla en liten verkningslös mängd för att...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Värna

27.08.2008

Mediabevakningen av den hotade waldorflärarutbildningen

Att Stockholms Universitet har sagt upp samarbetet med Rudolf Steinerhögskolan och waldorfutbildningen har ni redan kunnat läsa om här på portalen, de senaste dagarna har även de största tidningarna i Sverige uppmärksammat...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

19.08.2008

Weleda gör bioreklam

Tillsammans med hudvårdsmärkena Life och Annemarie Börlind har Weleda tagit fram en reklamfilm om naturlig, ekologisk hudvård. Reklamfilmen går att se under en månads tid på SF:s biografer i hela Storstockholm. Det går även att...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Hälsa

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s