Nyheter

07.08.2008

Waldorfelever är friskare än övrig befolkning enligt undersökning

I resultatet av en omfattande studie som gjorts i Tyskland visar det sig att människor som gått i waldorfskola har mycket bättre hälsa i medelåldern än övrig befolkning. 3 procent av de tillfrågade f d waldorfeleverna angav att...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning, Hälsa

05.08.2008

Ett stort hotellbygge planeras i Ytterjärna

Debatten har gått het bland antroposofer i Ytterjärna med anledningen av det stora konferenscentret som planeras att byggas bredvid Kulturhuset i Ytterjärna. Den nya konferensanläggningen planeras bli 6000 km2 stor och kommer,...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

04.08.2008

Mer än hälften av Sveriges befolkning känner till antroposofi

I mars 2008 genomförde PR Gruppen Järna i samarbete med Antroposofiskt Infocenter (som nu blivit Järna Kommunikation AB) en marknadsundersökning om kännedomen, attityden och associationen till Antroposofi. 500 intervjuer...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

19.07.2008

Sextontusen svenska underskrifter till ELIANT-uppropet

Sverige ligger på femte plats i ELIANT-kampanjen. Hittills har det samlats in 449 164 underskrifter totalt varav 16 000 är insamlade i Sverige. En halv miljon underskrifter återstår dock att samla in för att målet ska vara nått –...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

18.07.2008

Många investerar i Ekofruktskonto

I slutet av april skrev vi om Stiftelsen Biodynamiska Produkters nya Ekofruktskonto på Ekobanken. Ett konto där spararna istället för ränta får päron och äpplen hem till dörren och på så sätt även stödjer den ekologiska...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat, Odling

18.07.2008

Biodynamiska Föreningen: ”Regeringen och Jordbruksverket saboterar för biodynamisk odling.”

Idag skickade Biodynamiska föreningen tillsammans med Föreningen Allkorn ut ett pressmeddelande där de hårt kritiserar regeringen och Jordbruksverkets agering gentemot GMO. ”Jordbruksverkets nya föreskrifter om...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat, Odling

17.07.2008

Bokstavssagor i ny bok

"Bamsebjörnens bokstavsbok" innehåller sagor om varje bokstav. Om bamsebjörnen som är bred om bogen och som brummar brum i blåbärsskogen. Och sagan om ze-ze-flugan Zulu som satt på zebran Zacharias hatt. Boken som även...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Litteratur

17.07.2008

Olja byts mot havreskal och pellets i Ytterjärna

Grävskopor, sandhögar och stora diken är vad besökarna, förutom vattentrappor, fruktträd och rosenbuskar, har fått möta de senaste veckorna i Ytterjärna. Just nu pågår nämligen arbetet med den nya panncentralen som håller på att...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

16.07.2008

Tv-program på Kunskapskanalen om Rudolf Steiner och waldorfpedagogik

Lördag 26 juli klockan 20.00 sänder UR (utbildningsradion) ett program om Rudolf Steiner och Maria Montessori på Kunskapskanalen. "Rudolf Steiner och Maria Montessori är två av 1900-talets största pedagoger. Här får du ta...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

15.07.2008

Biodynamiska läckerheter i europeiska parlamentet

Demeter International var för första gången representerat när europeiska parlamentet i Bryssel hade Öppet Hus. I en utställningsmonter delad med ”the European branch of the Greens” fick besökare fråga frågor om biodynamisk...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat, Världen

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s