Nyheter

13.07.2008

Vad händer med antroposofiskt samarbete?

Striden mellan Huvudmannaförbundet och Medarbetarförbundet har gått het den senaste tiden. I juninumret av Forum för antroposofi kan du läsa en sammanfattande rapport över läget. Samarbetet och förtroendet mellan...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

13.07.2008

Ny bok om antroposofi i Norden

Nu har den kommit, boken "Antroposofien i Norden - fem land i samarbeide". I år har det gått 100 år sedan Rudolf Steiner för första gången var i Norden för att hålla föredrag. Under loppet av 12 dagar under våren 1908...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Litteratur, Världen

09.07.2008

Saltå Kvarns vd finalist i Änglamarkspriset 2008

Tio nominerade har gått till finalen av Änglamarkspriset 2008. I år är temat mat och klimat och bland de tio finalisterna hittar du Saltå Kvarns egen vd Johan Ununger. "Ge priset till någon på Saltå Kvarn för att de...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

08.07.2008

"Den mänskliga organismens morfologi" nu översatt till svenska

Den har hittills enbart funnits på tyska, nu kommer den nytryckt och översatt till svenska: "Den mänskliga organismens morfologi" av Johannes W. Roheno. En bok för alla som arbetar med människor. Och för dem som vill...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Litteratur

22.06.2008

Nå kunderna med en företagsblogg – Saltå Kvarn har startat Saltå-bloggen

Ett sätt för företag att stärka sitt varumärke och skapa bättre kundrelationer är att skapa en företagsblogg. Fler och fler företag börjar göra det och den 2 juni startade Saltå Kvarn sin egna företagsblogg Saltå-bloggen. På bara...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

18.06.2008

Kandidatuppsats om hur antroposofiskt tankesätt påverkar utformning av landskap

Sofia Forsberg från Fakulteten för landskapsplanering, trädgårds- och jordbruksvetenskap, SLU Alnarp har precis avslutat sitt examensarbete inom landskapsarkitektprogrammet. Kandidatuppsatsen handlar om hur ett antroposofiskt...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

03.06.2008

Omfattande EU-studie: ekomjölk är mycket nyttigare

Ekologisk mjölk från naturbetande kor är nyttigare än annan mjölk. Den innehåller betydligt mer antioxidanter, E-vitamin och karotenoider och har en bättre balans mellan olika fettsyror. Den ekologiska mjölken innehåller mindre...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat, Odling

03.06.2008

2000 ballonger över Dornach – ELIANTs första aktion

Ett vitt moln av ballonger fick Dornachborna bevittna en eftermiddag i slutet av förra månaden. Det var den första aktionen som ELIANT Action genomförde. 2 000 ballonger släpptes iväg från Goetheanums terras och varje ballong...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Världen

27.05.2008

Norges största tv-kanal sponsrar filmprojekt om Ytterjärna

I höstas var ett norskt filmteam i Järna för att filma till ett skolprojekt. I filmen som heter “Närmare naturen” gör de ett porträtt av miljön i Järna.När filmens regissör David Alræk och fotografen Heidi var på Den Norske...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

25.05.2008

Kinas enda waldorfskola hårt drabbad av jordbävningen

Chengdu Waldorf School ligger i utkanten av storstaden Chengdu som var den stad som drabbades värst av jordbävningen i Kina för två veckor sedan.Skolan som startade 2004 och precis hade köpt ut skolhusen de hyrt fram tills 2007,...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning, Världen

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s