Nyheter

19.05.2008

Söderköpings Waldorfskola får 15 000 kronor från Statens Kulturråd

Statens Kulturråd har under 2008 en satsning ”Skapande skola” som är till för att ”långsiktigt integrera kulturen i skolan” och där de sammanlagt under året kommer att fördela 53,5 miljoner kronor. Söderköpings Waldorfskola gick...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

18.05.2008

Barn till antroposofer har rikast mångfald i tarmfloran

Johan Dicksved från SLU har undersökt tarmflorans betydelse för en kronisk tarminflammation och han fann tydliga skillnader mellan friska och sjuka tvillingar. Det finns med andra ord samband mellan tarmflora och hälsa. Johan...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Hälsa

14.05.2008

Filmjölk från Järna Mejeri hyllad i Tidningen Gourmet

”Jag köpte en filmjölk från Järna mejeri häromdagen.” Med dessa ord börjar chefredaktör Per Styregård sin ledare i det senaste numret av tidningen Gourmet. Han beskriver sin upplevelse av filmjölken som en "magisk...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

13.05.2008

Internationell ungdomskonferens på Island

11-18 juli 2008 hålls en ny konferens på Island för dig som är mellan 18 och 28 år och bor någonstans på jordklotet. ”Island är ett ungt land. Det finns inget bättre ställe där ungdomar kan mötas – landet förändras fortfarande...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

08.05.2008

Waldorf i världen - årets första På Väg ute nu

Tusen waldorfskolor i sextio länder. Waldorfrörelsen är en internationell rörelse, någonting som redaktionen för På Väg har tagit fasta på i årets första nummer. Du bjuds på spännande läsning från hela världen. Karolina Bergom...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

06.05.2008

"Varumärkesvinnare utan reklam" – Saltå Kvarn i artikel i Veckans Affärer

7 april hade tidningen Veckans Affärer ett specialnummer, ”Kreativa Affärer” som handlade om svenska varumärken som vuxit sig stora tack vare just kreativa affärer. I en tredjedel av den drygt hundra sidor tjocka tidningen...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

28.04.2008

Dokumentation färdig från konferens om medicinsk mångfald

Svenskt forum för integrativ medicin (SFIM) anordnade 29 maj förra året en internationell konferens i Linköping med rubriken "Science and experience in a pluralistic health care system" (Medicinsk mångfald – vetenskap och...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Vård & Omsorg

28.04.2008

Bronsmedalj till Wij Trädgårdar i tävling om bästa utställningsträdgård

Nordiska Trädgårdar – Nordens största trädgårdsmässa belönade nyligen Wij Trädgårdar och Trädgårdsmästarprogrammet vid Högskolan i Gävle med en bronsmedalj för sin utställningsträdgård ”Grodden - manus till ett drama”. Wij...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

25.04.2008

Söderköpings Waldorfskola deltar i projekt omkring temat kultur i skolan

”Intryck ger avtryck” heter pilotprojektet som är ett treårigt samarbets- och utvecklingsprojekt omkring temat kultur i skolan.Det handlar om ett utvecklingsarbete kring språk- läs- och skrivutveckling med kultur och estetik som...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

25.04.2008

Spara pengar och få frukt i ränta – Stiftelsen Biodynamiska Produkters nya Ekofruktskonto

Sätt in pengarna på banken och få ett ekologiskt päron i ränta. Nu har Stiftelsen Biodynamiska Produkter öppnat ett så kallat Ekofruktskonto på Ekobanken. Kontot är tänkt för privatpersoner som vill spara sina pengar och...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s