Nyheter

25.04.2008

Wij Trädgårdar bygger en ny Landskapspark

Nu inleder Wij Trädgårdar, den prisbelönta trädgården i Ockelbo, sitt arbete med nästa stora skapelse – landskapsparken. Runt 10 hektar av parkens totala 32 hektar kommer att utgöras av Landskapsparken. Med den nya...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

23.04.2008

Pastasåser och pesto – fler ekologiska nyheter från Saltå Kvarn

Nu kommer den första ekologiska serien av pastasåser och pesto som kommer att finnas lättillgängligt i livsmedelshandeln.De tre nya pastasåserna från Saltå Kvarn är Napoletana, Peperoni och Oliv & Kapris. Den nya peston heter...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

23.04.2008

"World ELIANT Day" den sjunde juni

I påskas sände ELIANT ut 60 000 mejl till alla på sin mejlinglista. Målet var att samla in tio nya underskrifter. Och sedan dess har antalet underskrifter ökat kraftigt i antal. Nu har man fått in över 354 000 stycken. Ny...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

23.04.2008

Söderköpings Waldorfskola trea i länsfinalen av stor naturvetenskaplig tävling

Klass åtta från Söderköpings Waldordskola ledde loppet ganska länge när länsfinalen i Teknikåttan nyligen gick av stapeln. De slutade tillslut trea i tävlingen som handlade om att kunna svara på frågor som rörde ämnen som kemi,...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

14.04.2008

Nya snygga ekologiska riser från Saltå Kvarn

Vackert, gott och ekologiskt. Saltå Kvarns nya italienska riser är inte bara smakrika för munnen utan också vackra för ögat. Rött ris, Vildrismix och Ris parboiled är namnen på de tre nya riserna. Rött ris och Vildrismix kommer...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

31.03.2008

Forum för antroposofi har fått ansiktslyft

Om några dagar dyker den ner i alla prenumeranters brevlådor – den nya versionen av Forum för antroposofi. Det är Lena Liljestrand, grafisk formgivare åt bland annat Antroposofiskt Infocenter, som har fått det ärofyllda...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

31.03.2008

Festivalsommar i Ytterjärna

Het sommar i Ytterjärna med bl a två festivaler och en nordisk sommarkonferens!

Sommaren i Ytterjärna kommer garanterat bli het i år – oavsett väder. Med bland annat två festivaler och en sommarkonferens lovas det underhållning och spännande möten för alla smaker!Först ut är Vetenskapsfestivalen 23-27 juni –...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

19.03.2008

Debattartikel: Regeringen sviker ekologisk odling

Moa Larsson Sundgren från Biodynamiska föreningen har skrivit en debattartikel om regeringens regler för genmodifierad mat som idag publicerats i Stockholms Fria Tidning. Med tillstånd från skribenten publicerar vi debattartikeln...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling

19.03.2008

Elever på Waldorfskolan i Kalmar anordnar miljödag

– Man behöver inte bo i en hydda i skogen för att kunna rädda världen, berättar Hanna Hjelmqvist till Östran Lokaltidningen. Det är dom driftiga eleverna i Waldorfskolan i Kalmars elevråd som tillsammans har planerat en miljödag...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

18.03.2008

Ekobanken fortsätter växa

Det går bra för Ekobanken – Sveriges enda bank med renodlad hållbarhetsinriktning. Under 2007 ökade Ekobankens balansomslutning med 12 procent till 278 Mkr. Utlåningen ökade med 18 procent och inlåningen med 13 procent....Läs mer!

Kategori: Förstasidan

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s