Nyheter

18.03.2008

Nytt biodynamiskt, vitt vin från Saltå Kvarn

Saltå Riesling – vitt, biodynamiskt vin från Saltå Kvarn

I höstas släppte de sitt första vin under eget varumärke. Nu kommer Saltå Kvarns andra – och det är ett vitt vin vi får njuta av den här gången!Vinet heter Saltå Riesling och är – vilket väl knappt behöver påpekas – självklart...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

17.03.2008

Saltå Kvarn över 100 miljoner

Saltå Kvarn och ekologisk/biodynamisk mat växer.

Saltå Kvarn fortsätter att växa kraftigt. Under 2007 ökade omsättningen med 35 procent och uppgick till 101 miljoner kronor. Tillväxten har också fortsatt under början av 2008. Under de fyra senaste åren har Saltå Kvarns...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Odling, Mat

14.03.2008

Waldorf Network – nytt internationellt kontaktnät

Håll kontakten med nuvarande och före detta klasskamrater på den nya webbplatsen Waldorf Network. Ett community för waldorfmänniskor runt om i hela världen skapat av en före detta waldorfelev i Danmark. I Waldorf Network kan du...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

13.03.2008

Följ med i Waldorfskolefederationens kamp om läsårsbreven

För ungefär en månad sedan skickade skolverket brev till Waldorfskolefederationen där man förklarade att waldorfskolornas läsårsbrev inte längre kan fungera som betyg. Man måste välja - behålla läsårsbreven och därmed tvinga...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

11.03.2008

Antroposofiskt Infocenter anordnar Medieseminarium

Äntligen! Nu kommer vårt efterfrågade medieseminarium! Här lär du dig möta olika former av media. Kan man förbereda sig för det oväntade?Kom och lyssna, diskutera och träna. Hur gör man för att få positiv publicitet och för att...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

10.03.2008

Marie Bergman gästar ILG-seminarium

Individuellt Liv i Gemenskap (ILG) anordnar varje år ett seminarium för elever, boende, medarbetare, beslutsfattare, anhöriga, vänner och bekanta. Ett öppet seminarium för dig som vill få tid till att mötas och för samtal.Lördag...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

07.03.2008

Söderköpings Waldorfskola vidare till regionfinal i Teknikåttan

Det är de naturvetenskapliga ämnena som berörs när den riksomfattande tävlingen Teknikåttan hålls. Eleverna måste svara på frågor som rör kemi, fysik och biologi.Av nästan 3 500 elever fick bara sju stycken alla rätt. David...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

05.03.2008

Alla möjliga ämnen när waldorfelever redovisar tolvårsarbeten

Varje tolfteklassare ska i waldorfskolan göra ett årsarbete. Ett specialarbete om ett ämne de själva valt och sedan arbetat med under ett helt år. Förutom en skriftlig redovisning ingår en...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

04.03.2008

Nominera till Änglamarks miljöpris

Priset som i år har mat och klimat som tema delas nu ut för sjunde gången. Och du kan vara med och påverka vem som ska få de 100 000 kronorna. Nominera! Känner du någon person som gjort en ”betydelsefull miljöinsats inom...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

03.03.2008

Margaretagården har vunnit pris för nybyggt hus

Det antroposofiskt inriktade gruppboendet Margaretagården i Mörsil har fått pris för sin nya byggnad. ”Bästa nybyggnation anpassad till lokal tradition" heter priset som delas ut av Heimbygda. – Det var extra kul med priset...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Vård & Omsorg, Värna

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s