Nyheter

28.02.2008

Waldorfskolor före statligt mål om ekologisk skolmat

Enligt ett statligt mål ska skolmaten i alla svenska skolor bestå av minst 25 procent ekologisk mat år 2010. Men, som man konstaterar i en notis i Uppsala Nya Tidning, finns det skolor som redan ligger långt före detta. Bland...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning, Mat

25.02.2008

Innovativ design främjar miljön

I Ekolådans nyhetsbrev "Veckans Eko 9" kan du läsa om ny, kreativ design av vardagliga prylar som hjälper oss att leva mer miljövänligt. Till exempel skriver frilansjournalisten Annica Kvint om en lampsladd som visar hur mycket...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

22.02.2008

Vidarkliniken öppnar husläkarmottagning i Stockholm

3 mars öppnar Vidarkliniken husläkarmottagning i Stockholm

Den 3 mars slår Vidarkliniken upp portarna till sin alldeles nya husläkarmottagning på Rosenlunds sjukhus i Stockholm. Redan sedan hösten 2006 har Vidarkliniken bedrivit både BVC, MVC och barnmottagning på Rosenlunds sjukhus –...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Hälsa

11.02.2008

Ny webbutik säljer waldorfinspirerade produkter

I Waldorfbutiken hittar du ett samlat sortiment av waldorfpedagogiskt inspirerade produkter. Den nya webbutiken öppnades i slutet på 2007 av Fredrik Hillerborg och Veronica Ekestam.Både Fredrik och Veronica har erfarenhet av...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

06.02.2008

Waldorfskola bakar ekologiska semlor i Nyhetsmorgon

Igår var det semlornas alldeles egen dag och runt om i Sverige bakades och mumsades det mängder av gräddfyllda bakelser. Likaså i TV4:s Nyhetsmorgon. I programmet fick man lära sig baka årets fettisdags-trend: ekologiska semlor...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning, Mat

05.02.2008

Antroposofiska verksamheter i Järna sysselsätter runt 2000 människor

I färsk statistik från Statistiska centralbyrån går det att läsa om de antroposofiska verksamheterna i Järna som tillsammans utgör en av Södertälje kommuns största arbetsgivare. Av dessa verksamheter är det Solåkrabyn och...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

04.02.2008

Granskningsnämnden friar TV4-program om mistelterapi

När TV4:s Kalla Fakta program om mistelpreparatet Iscador hade sänts i höstas var det många som var upprörda över programmets utformning. Flera anmälningar gjordes till Granskningsnämnden där man bland annat ansåg att programmet...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

02.02.2008

Social Banking – Profit for People and Planet

Ekobanken är medarrangörer till sommarkursen  "Social banking – Profit for People and Planet" som hålls i Danmark 27 juli till 1 augusti.Kursen som kommer att innehålla både intressanta föreläsningar, spännande debatter,...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

30.01.2008

Ny bok om glasfönstrena i Ytterjärna Kulturhus

Om du kommer åkande mot Kulturhuset i Ytterjärna på kvällen är de lysande, färgade glasfönstrena det enda du ser i mörkret. De färgade glasfönstrena är även vad som slår emot dig när du stiger in i Kulturhusets magnifika sal....Läs mer!

Kategori: Förstasidan

24.01.2008

Kulturforum Järna i monter på mötes- och resmässa

En enorm mötes – och resmässa i Stockholmsmässans lokaler utlovar allt från intressanta föreläsningar med bland annat miljö- och klimatteman, upplevelser för alla våra sinnen och Kulturforum Järna i en alldeles egen...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s