Nyheter

24.01.2008

Forskare konstaterar: betyg negativa för inlärningen

Lär man sig verkligen mer med hjälp av betyg? Alla studier som gjorts kring betyg är eniga i den frågan – det gör man inte. Anders Jönsson forskare vid Malmö Högskola berättar i Sveriges Radios P1-morgon att eleverna istället...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

23.01.2008

Järna Naturbruksgymnasium i radioreklam

I dagarna kan du höra det waldorfinspirerade naturbruksgymnasiet från Järna på radio. Ratta in FM 103,9 i Södertälje eller Stockholm och vänta tills låtarna har slutat spela och reklamen tar över. Då, mitt bland alla för mörka...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

22.01.2008

Tidskriften Balder fick inget stöd

Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket – Balder ansökte om att få ökat stöd från Statens Kulturråd (75 000 kronor istället för de tidigare 25 000) men istället fick det ett mejl "referensgruppen bedömer att...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

22.01.2008

Doktorsavhandling ser med idéhistoriska perspektiv på waldorfpedagogik

”Om Naturens förvandlingar: Vetenskap, kunskap och frihet i Rudolf Steiners tidiga tänkande. Idéhistoriska perspektiv på Waldorfpedagogiken.” är skriven av Jan-Erik Mansikka vid beteendevetenskapliga fakulteten, pedagogiska...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Utbildning

18.01.2008

Närproducerat biodynamiskt nötkött – Saltå Kvarn utökar sortimentet

Snart kommer du kunna köpa närproducerat biodynamiskt nötkött från Saltå Kvarn. Till hösten beräknas nämligen ett kyllager stå klart att ta emot kött från runt 500 djur per år i. I egna kylbilar är det sedan tänkt att Saltå Kvarn...Läs mer!

Kategori: Förstasidan, Mat

17.01.2008

Ekobanken i japanskt livsstilsmagasin

Under hösten 2007 var några från det japanska livsstilsmagasinet PEN på Ekobanken i Järna för att göra reportage. I decembernumret publicerades artikeln tillsammans med några bilder från sädesmagsinet (idag Ekobankens kontor). Så...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

15.01.2008

Folkhögskola för framtidens lösningar startar i Järna

I höst börjar ett nytt folkhögskoleprogram: The International Youth Initiative Program (YIP) i Järna. YIP är ett socialt entreprenör program för dig som vill skapa en positiv, social förändring i världen. Ett år där du lär dig...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

15.01.2008

Ny bok om Adam från Solåkrabyn i Järna

Hur gick det sen? – om Adam, autism och ett vuxenliv är en fristående fortsättning på A som i Adam och autism som kom ut på Solrosens Förlag 1994. Den boken handlade om Adams problematiska barndom och ungdom och författarens kamp...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

10.01.2008

Kursgård på Teneriffa skapad av antroposof

På Teneriffa, av många ansedd den vackraste av Kanarieöarna, har arkitekten och antroposofen Denis Devaris skapat Hacienda Cristoforo – en oas för den moderna människan. Ett kurscenter, en kursgård, en by!Sten för sten har Denis...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

10.01.2008

Ny bok om Saltå Kvarn fylld av läckerheter

”Smaker från Saltå Kvarn – Maten, brödet, kakorna” är den första bok som skrivits om kvarnen i Järna. Boken som ges ut av Ordalaget Bokförlag är fylld av 75 läckra recept på nyttig och miljösnäll mat lagad av Saltå Kvarns egna...Läs mer!

Kategori: Förstasidan

Visar nyhet ###SPAN_BEGIN###%s till %s av ###SPAN_BEGIN###%s