ALBA - allians för läkande berättande i Norden

Kategori
Intresseföreningar

Föreningen ALBA - Allians för Läkande Berättande i Norden stiftades sommaren 2005 i Järna, Sverige i samband med nordens första internationella symposium om ”Storytelling as a Healing Art”. Veckan samlade 118 människor från över 20 länder som berättade, höll workshops och utväxlade erfarenheter om hur muntligt berättande kan verka hjälpande och förlösande i olika livssammanhang.

ALBAs mål är att utveckla och sprida kunskap, erfarenheter och metoder om muntligt berättande som läkande konst i Norden samt att vara ett samlande nätverk för läkande berättare och andra intresserade. Alla kan bli medlem som stödjer föreningens mål och idéer och kostar 100kr/10€ och betalas till respektive lands konto (se nedan). Kom ihåg att ange namn, adress, telefon och eventuell email tydligt!

Styrelsen har för närvarande sitt säte i Järna men i varje nordiskt land finns en kontaktperson som du kan kontakta för mer information eller om du önskar bli medlem (se nedan). Vi skickar ut ett medlemsbrev fyra gånger per år och arbetar för att sprida medvetande om de många inspirerande möjligheterna som finns med ”Healing Story”, bl.a. genom kurser och nätverk. För närvarande förbereds en hemsida för ALBA med kontaktadresser, ett kalendarium för evenemang som pågår runtom i Norden samt artiklar om läkande berättande.

Alla intresserade bjuds välkommen till ALBA!

Adress
c/o Inger Lise Oelrich
Skogsbrynsbyn 37
15391 Järna
Telefon
08-551 507 60
E-post
ingerlise.oelrichtelia.com
Webb
www.nordiskalba.org/
 

Tillbaka

Oops, an error occurred! Code: 2024071921051271473f66