General Anthroposophical Society

Antroposofiska Sällskapet i Sverige är ett landssällskap inom Allmänna Antroposofiska Sällskapet (General Anthroposophical Society) som har sitt säte i Goetheanum, Dornach, Schweiz. Besök deras webbplats!


Antroposofiska sällskap i världen

Här hittar du kontaktuppgifter till världens landsällskap.


Youth Section

Ungdomsektionen i Goetheanum har ett nätverk över hela världen. De anordnar bland annat möten och konferenser. Läs mer: www.youthsection.org


IDEM - Identity through Initiative

Idem är ett globalt nätverk av ungdomar och internationella projekt som arbetar för en bättre värld. www.idem-network.org


Föreningen Sofia

Föreningen SOFIA - SamarbetsOrganisationen För Internationella initiativ på Antroposofisk grund – är en paraplyorganisation för flertalet projektgrupper i Sverige. SOFIA arbetar med internationellt utvecklingssamarbete tillsammans med lokala organisationer världen över. www.foreningensofia.org


AntroPost

Häng med på vad som händer i länderna runt omkring dig. Prenumerera på norska Antroposofisk Selskaps nyhetsbrev AntroPost.


Wwoof:a dig runt i världen

Wwoof står för willing workers on organic farms och är ett nätverk av gårdar världen över som är villiga att ta emot dig. Du jobbar några timmar om dagen för mat och husrum. Ett annorlunda sätt att lära känna ett land. Läs mer på www.wwoof.se


Byt hus med en waldorffamilj

Du som är waldorffamilj kan byta hus med en annan waldorffamilj i världen. Vad sägs om USA, Australien eller Frankrike?
Läs mer på www.wheponline.com
www.waldorfworld.net
www.waldorfwide.com

Håll dig uppdaterad

Läs fler tips på hur du som intresserad kan hålla dig informerad och bli inspirerad av vad som händer runt om i världen på Antroposofiska Sällskapets webbplats.

Antroposofiska initiativ på global nivå

Antroposofi är en världsomspännande rörelse med över 10 000 verksamheter på alla möjliga platser. Ecuador, Egypten, Hawai och Georgien.

Allmänna Antroposofiska Sällskapet har idag runt 50 000 medlemmar i 78 länder.

Här får du tips och information – idéer och inspiration!


Etthundratjugofem tomatsorter på biodynamiska Love Apple Farm i Kalifornien

"This is crazy" tänkte Cynthia Sandberg när hon läst om biodynamisk odling för första gången. Men efter hennes fantastiska upplevelse av några biodynamiska tomater var hon redan övertygad. Idag är hennes gård Love Apple Farm i Kalifornien, USA helt biodynamisk. Och den är även huvudleverantör till en av världens bästa gourmetrestauranger Manresa Restaurant.
Läs mer om Love Apple Farm!

Full fart på Summerfield Waldorf School & Farm i USA

Omgärdat av vingårdar, vackra träd och ovanliga fåglar, på en plats som tidigare varit en hästfarm befinner sig nu en av Kaliforniens drygt 30 waldorfskolor: Summerfield Waldorf School & Farm. Som namnet så väl avslöjar består skolan av både klassrum och bondgård. Vad händer där? Hur skiljer sig skolan från Sveriges waldorfskolor?
Läs mer om Summerfield Waldorf School & Farm!

Bonny Doon Vineyard i Kalifornien – en av de biodynamiska vinproducenterna

De kaliforniska vinerna är de i särklass mest kända amerikanska vinerna och i vindistriktet Wine County producerar man några av världens bästa viner. Många av vingårdarna i Kalifornien är ekologiska, och på senare år har flera gått över till att odla biodynamiskt. En av dessa vinproducenter är Bonny Doon Vineyard i Santa Cruz.
Läs mer om biodynamiskt vin i Kalifornien!

Rikt utbud på ekologisk mat i USAs delstat Kalifornien

Ekologisk mat i varje byhåla, enorma ekovaruhus och innovativa lösningar – Kalifornien ligger i framkant vad gäller miljömedvetenhet.

Läs mer om det ekologiska Kalifornien!

Nystartad waldorfskola mitt i universitetsstaden Santa Cruz

Mitt i Kaliforniens kuststad Santa Cruz hyr Santa Cruz Waldorf High School lokal i en kyrka. Santa Cruz är en universitetsstad med 50 000 invånare varav 15 000 av dem är studenter. Staden är känd för sin liberala politik och har blivit ett centrum för subkulturer och alternativa livsstilar. Läs hela!