Omsorg för barn och vuxna med funktionshinder

I Sverige finns det drygt 60 verksamheter som arbetar med läkepedagogik och socialterapi för barn, ungdomar och vuxna med funktionshinder. De erbjuder ett unikt alternativ till de traditionella särskolorna och behandlingshemmen.

Läkepedagogik är omsorg för barn och ungdomar och socialterapi är för vuxna Pedagogiken bygger på den antroposofiska människokunskapen och forskningsmetoden som grundades av Rudolf Steiner redan på 1920-talet.

Värna

— Antroposofisk Läkepedagogik & Socialterapi, boende, utbildning, arbete.

Värna är förbundet dit de flesta av dessa verksamheter är anslutna. Värna är i sin tur medlem av det Nordiska Förbundet för Läkepedagogik och Socialterapi (NFLS).

Webbplats: www.värna.nu


Reportage:

Läkepedagogik och Socialterapi i en laserad monter på Skolforum

I ett litet hörn av den gigantiska utställningshallen i Stockholmsmässan, Älvsjö hade man samlat kärnan av Sveriges alla läkepedagogiska och socialterapeutiska verksamheter. Essansen. Stämningen. Känslan. Den rosa-skimrande laserade monterväggen... Läs mer!

Mora Park

Tydlig kommunikation – såväl mellan medarbetare och barn som medarbetarna emellan. Det är ledstjärnan i den läkepedagogiska verksamheten på Mora Park. Här möts små funktionshindrade barn av kärleksfull värme, samtidigt som vardagen är påtagligt strukturerad.
Arbetet på Mora Park är präglat av en uttalat kvalitetsorienterad profil. Läs mer

ANNONSER: