Sök antroposofiska verksamheter

Här hittar du verksamheter med antroposofisk inriktning

Ytterjärna Kulturcentrum

Ekologisk och biodynamisk lunchbuffé, butiker, läckra bakelser och vackra trädgårdar. Utforska Ytterjärna Kulturcentrum!


Waldorfavsnitt

Vad är waldorf? Läs intervjuer, artiklar, forskningsrapporter och fakta i vår innehållsrika waldorfdel. Lär dig mer om waldorf!


Biodynamiskt

Biodynamiska verksamheter, GMO, bin, Farmer John och massor av annan matnyttig information och inspiration. Mat och Odling


Antroposofisk meditation

Christhild Ritter berättar om sig själv, den antroposofiska meditationens utveckling och ger tips på övningar... Läs mer!


Det Biodynamiska Järna

GUIDE. En ekoregion att lära och låta sig inspireras av – ett experiment med former för ett framtida ekologiskt och uthålligt samhälle. Välkommen på en rundresa!


Den antroposofiska kunskapsvägen

FILOSOFI. Vad är antroposofi? Ett arbete med sig själv som människa - med ens inre. Men hur gör antroposofen? Läs Frans Carlgrens studiematerial "Den antroposofiska kunskapsvägen" och studera på egen hand!


Samhällets tregrening

SAMHÄLLE. Fem texter om samhället, tregrening och ekonomi. Av Frans Carlgren, Peter Schilinski, Peter Normann Waage, Didrik Wachenfeldt och en intervju med Gerald Häfner Läs mer!


Gå i skolan, hur och varför?

BO DAHLIN. ...”Vet du alltid var din katt är?” undrade Tomas. ”Nej”, sa barnen, ”den kan gömma sig på alla möjliga ställen, ibland vet jag inte alls var den är”. Alltså: vet vi egentligen hur många katter det finns i staden?... Läs mer!


Flera av världens främsta vinproducenter odlar biodynamiskt

MAT. ”För tio år sedan betraktades vi som galningar”, säger Alan York, en biodynamisk konsulent i Kalifornien. ”Det är en stor förändring.” Läs mer!


Välkommen till Antroposofi.info

Detta är en sajt som lyfter fram, belyser och undersöker företeelser som antingen är inspirerade av antroposofi eller som kan ge perspektiv på föreställningar kring antroposofin som idé.

Verksamheter eller personer som omnämns här behöver själva inte ha något med antroposofi att göra. 

Sajten är oberoende och drivs ideellt. För redaktionen Peter de Voto

Vidarkliniken med vårdcentral i konkurs 14/8 2019

Vad har antroposofi med arkitektur att göra?

Välvda tak, snidade handtag, färggranna väggar och ovanliga rumsformer – Erik ”Abbi” Asmussens säregna formspråk har gjort hans arkitektur närmast världsberömd. Människor strömmar till Ytterjärna för att titta på de ”konstiga husen” som vunnit prestigefyllda priser och är omtalade världen över. Men vad är det då som gör dem så speciella? Vad är antroposofisk arkitektur? Finns det?

Läs mer om antroposofi och arkitektur på vår nya arkitektursida!


Naturlig antroposofisk hudvård slår kemikrämer

Råd och Rön har sammanställt ett test av 52 kemikaliestinna duschkrämer, granskade av den tyska tidningen Öko Test. Och skriver:

"Bland de duschkrämer som fick omdömet mycket bra finns bland andra Dr Hauschka och Weleda.

Ikea Familys lågpriskräm fick omdömet bra medan Palmolive fick nöja sig med betyget godkänt. Läs mer

På jakt efter de bin som flytt

Vart tar våra bin vägen? Och varför? Över 60 procent av bina har dött i USA under de senaste tio åren och bönderna i Kinas fruktdistrikt i Sichuan har inte sett skymten av några humlor eller bin sedan slutet av 80-talet. Forskarna kan inte begripa varför dessa utpräglat sociala insekter lämnar sina bikupor och sticker. Läs mer!

Sverige förbereder odling av GMO, trots att varken odlare eller konsumenter vill ha det

”Djur som äter genmodifierad soja blir inte GMO, lika lite som en människa som äter en morot blir en morot”, hävdar Lantbrukarnas Riksförbund (LFR). Det finns idag inget krav på att kött från djur som ätit GMO-foder måste märkas. Färsk FN-rapport: "GMO löser inte matkrisen i världen, ekologiskt jordbruk är lösningen." En ny rörelse har startat en kampanj mot de kommersiella krafternas makt över utsäde och fröer. Bland de åtta organisationerna hittar du Biodynamiska föreningen. Läs mer om ett av dagens hetaste diskussionsämne: GMO och intervjun med Lasse Hellander från Biodynamiska föreningen!

"Respekten för naturen har lett till att allt fler av hans vingårdar går över till biodynamisk odling. Allt hos Brocard andas respekt och kvalitet."
Allt om Mat:s vingrupp om vinodlaren Jean-Marc Brocard från Chablis, Frankrike

ANNONSER: