Saltå Kvarn

Saltå Kvarn ligger i Järna alldeles vid E4an, ca 5 mil söder om Stockholm. Den har malt biodynamiska spannmål sedan 1964. Nu mals här ekologiskt mjöl och tillverkas ekologiska flingor. Dessutom har Saltå kvarn sitt lager med russin och andra varor här.

Intill den stora kvarnen finns en butik med Saltås biodynamiska och ekologiska varor – bröd, mjöl, müsli och mycket mer.

Under de senaste åren har Saltå utvidgat sitt sortiment kraftfull genom att importera allt från saft till bönor och ris från hela världen. De hjälper också svenska odlare att gå över till biodynamisk kvalitetsodling. Det regnar priser och utmärkelser över dem. Och de är ständigt inbegripna i trendbildande projekt som t ex koldioxidutjämnande trädplanteringar.

Både kvarn och bageri är arkitektoniska sevärdheter ritade av Erik Asmussen.

Saltå Kvarn
153 91 Järna
08-551 502 80
www.saltakvarn.se

Saltå Café
15391 Järna
08-551 503 22

 


Reportage:

Biodynamiskt, handknådat och klimatneutralt på Saltå Kvarn – ett företag rätt i tiden

Deras produkter säljs i de flesta stora livsmedelsbutiker, de ökar sin omsättning med flera miljoner kronor varje år och allt fler börjar inse – det här med biodynamiskt odlade produkter kanske inte är så illa. Vi tar er med på en rundtur hos företaget som just slagit 100 miljoners gränsen i omsättning – följ med till Saltå Kvarn!