Ytterjärna Kulturcentrum

En liten oas ca 5 mil söder om Stockholm. I Ytterjärna finner du en inspirerande, lantlig miljö med unik arkitektur och vacker natur.

Här på Ytterjärna-sidan får du en överblick över vad du som besökare möter när du åker till det välkända Ytterjärna.

Hitta till Ytterjärna
Karta, buss- och tåginformation samt vägbeskrivning. Karta & vägbeskrivning


På nya Ytterjarna.se kan du utforska vad som finns i Ytterjärna

Kulturhuset och Järna Café

I detta magnifika hus ryms teater, Café, konferenslokaler och kontor. Huset invigdes 1992... Mer om Kulturhuset och Järna Café

Ytterjärna Restaurang

Nyskapande, exklusiv och helt ekologisk restaurang som serverar lunchbuffé vardagar mellan 11.30-14.00. Även evenemangsbuffé i samband med föreställningar på Kulturhuset i Ytterjärna. Chefskock är Robert Westerdahl.
Mer om Ytterjärna Restaurang

Robyggebutiken

Här kan du handla böcker, leksaker, presentartiklar, kosmetik och mycket mer.
Mer om Robygge

Antroposofiska Sällskapet

Antroposofiska Sällskapet är en förening för människor som vill stödja det antroposofiska arbetet. Sällskapet har sitt kontor i Kulturhuset i Ytterjärna. Mer om Antroposofiska Sällskapet

Rudolf Steinerhögskolan

Rudolf Steinerhögskolan driver seminarier, kortare kurser och längre utbildningsprogram inom områden som t ex antroposofi, biodynamisk odling, pedagogik, hantverk, konst, eurytmi, naturvetenskap och religion.

Här hittar du bland annat följande utbildningar: Waldorfförskolelärare, waldorflärare, läkepedagog och socialterapeut, bildlärare, eurytmilärare, biodynamiska linjen och bothmergymnastiklärare. Mer om Rudolf Steinerhögskolan

Vidarkliniken

Det enda sjukhuset i Norden där skolmedicinen kompletteras med antroposofiska behandlingsformer. Vidarkliniken har vårdplatser för slutenvård och dagvård samt en öppenvård med husläkarmottagning, barnhälsovård, mödravård och en astma-allergimottagning för barn och ungdomar.
Mer om Vidarkliniken

Örjanskolan

Örjanskolan är en av Järnas tre waldorfskolor.
Det är en 12-årig skola, där klasserna är sammanhållna under hela skoltiden. Waldorfskolan lägger tyngdvikten vid den individuella utvecklingen och att utveckla allsidighet hos det växande barnet.
Mer om Örjanskolan