Wij Trädgårdar i Ockelbo

Wij Trädgårdar ligger i Ockelbo och är ett centrum för nordisk trädgårdskultur. Där finns visningsträdgårdar, trädgårdshandel, restaurang och en alldeles egen rosenträdgård. Ofta är där också konstutställningar, musikevenemang och kurser. De har ett eget friskvårdsprogram, egen design med produktutveckling och från 2006 en egen högskoleutbildning för trädgårdsmästare.

- Wij Trädgårdar är en stor verkstad med livet som material, förklarar trädgårdsmästare Lars Krantz.

Deras ambition är att varje år visa upp så mycket nytt att besökarna återkommer nästa år igen. Och det verkar de ha lyckats med. Antalet besökare var sommaren 2005 inte mindre än 80 000. Och den här sommaren väntas det ännu fler.


Rosträdgården

Rosträdgården invigdes 2003 och är en del av Wij Trädgårdar. Där blomstrar just nu över tvåhundra olika sorters rosor. Rosträdgården som är ritad av Simon Irvine innehåller, förutom mängder med doftande rosor, även en pergola i järn och trä skapad av konstnären och smeden Svenolof Sundberg i samverkan med ockelbokonstnären Yngve Gunnarsson.

”Det här är världsklass från start” och ”Simon Irvines verk är helt i världsklass” löd omdömena när rosträdgården invigdes.


Wij Trädgårdskök

Wij Trädgårdskök innehåller både café och restaurang där du kan äta grönsaker från den egna köksträdgården, vegetariska rätter, fisk- och kötträtter, hemgjord glass och hembakat bröd. Mat med hög kvalitet, goda smaker och fullständiga rättigheter. Bordservering finns både mot rosträdgården och på gräsmattan under de stora träden. Gott, skönt och grönt alltså. Vill du sitta inomhus kan du välja mellan tre vackra salar i den gamla bruksmässen från 1900-talets första år. Ett trähus i nationalromantisk stil ritat av Ernst Stenhammar.

Wij Trädgårdskök tar även emot beställningar för mindre och större sällskap.


Wij Trädgårdshandel

Wij Trädgårdshandel har sin plats i en gammal trösklada som städats ur för att användas som trädgårdshandel. I den kan du köpa trädgårdsredskap, perenner och rosor för våra nordliga och skogliga breddgrader, produkter av pil som växtstöd och korgar, trädgårdslitteratur m.m.

Öppettider och kontakt

Öppet alla dagar 11-17.

Adress: Herrgårdsvägen 2, 816 30 Ockelbo

Wij Trädgårdar bokningar: 0297-554 20, kl 10-12 må-fre
Wij Trädgårdar entré: 0297- 554 30
Wij Trädgårdskök: 0297-554 50
Wij Trädgårdshandel: 0297-554 30

E-post: infowij.se
Hemsida: www.wij.se


Källa: www.wij.se