Restauranger

Det finns två lunchrestauranger som profilerar Järnas egen mat – Skillebyholm Restaurang och Ytterjärna Restaurang i Robygge (vid Kulturhuset).

Skillebyholm har i huvudsak vegetarisk husmanskost. En dag i veckan serveras även ett alternativ med kött och en dag serveras fisk utöver det vegetariska. En sådan köttkonsumtion motsvarar den djurhållning som gör nytta på gården genom att ta tillvara resurser som ändå inte kan användas till human konsumtion och den filosofin har Skillebyholm Restaurang hållit fast vid.

Ytterjärna Restaurang serverar varje dag ett vegetariskt varmrättsalternativ och ett med kött. Menyn är nyskapande och har alltid en bas av goda vegetariska sallader. Båda restaurangerna är beredda att skapa festmåltider för särskilda tillfällen.

YTTERJÄRNA RESTAURANG
TEL 08-554 302 28
WWW.KULTURFORUM.SE

SKILLEBYHOLM RESTAURANG
WWW.SKILLEBYHOLM.ORG

Caféer och Butiker

Järna Café i Kulturhuset och Saltå Café utgår från Järnas egna råvaror samt ekologiskt när det lokala inte räcker till. På båda caféerna kan man förutom kaffe, te och läckra bakverk även äta lättare lunch.

Järnaodlad mat kan man handla både på Konsum, på ICA i Järna och i Järna Hälsokost. Ett brett sortiment av ekologiskt utöver det egna sortimentet finns även på Nibble Trädgårds butik och i Skillebyholms gårdsbutik.

Ett tillfälle att få tag på produkter som annars inte kommer ut på marknaden är Skillebyholms höstmarknad. För den som inte bor i Järna och vill ha lokalt odlat finns möjligheten att beställa Ekolådan över Internet (se även sid 22).

JÄRNA CAFÉ
TEL 08-554 302 15
www.kulturhuset.nu/jaerna_kafe

SALTÅ CAFÉ
TEL 08-551 503 22
WWW.SALTAKVARN.SE